Priča

Postizanje neverovatnog profita za WordClock

Digitalna agencija W3 Lab je obezbedila Google Ads usluge za Word Clock, fokusirajući se na optimizaciju njihovih reklamnih kampanja i poboljšanje njihovih stopa konverzije. Kroz stratešku implementaciju i kontinuirano praćenje, postigli smo značajna poboljšanja u onlajn performansama klijenta i generisanju prihoda.

4509.09%

Povećanje CTR-a (stope kliktanja)

7,2X

Veći prihodi

184,15%

Bolja stopa konverzija

O klijentu i izazovima

Još lakše gledanje na sat

Word Clock je inovativna kompanija specijalizovana za proizvodnju i prodaju elektronskih ploča za satove koje prikazuju vreme koristeći reči umesto tradicionalnih kazaljki na satu ili digitalnih brojeva.

 

Word Clock se suočio sa izazovima u efikasnom dosezanju ciljanog tržišta i pretvaranju posetilaca websajta u kupce. Drugi problem je bio što su njihove konverzije bile loše postavljene. Bile su postavljene tako da se prikazi stranice računaju kao konverzija, za razliku od našeg podešavanja koje je računalo kupovine kao konverziju.

Cilj

Više saobraćaja, veći profit

Primarni cilj za Word Clock je bio povećanje konverzija i prihoda poboljšanjem njihovih onlajn reklamnih kampanja.

 

Oni su nastojali da poboljšaju vidljivost svog brenda i privuku visokokvalitetan saobraćaj na svoju sajt, na kraju podstičući veću prodaju i etablirajući se kao lider u industriji elektronskih satova.

Rešenje

Strategija fokusirana na cilj klijenta

Po preuzimanju Google Ads usluga za Word Clock u aprilu 2022. implementirali smo sveobuhvatnu strategiju za optimizaciju reklamnih kampanja klijenata i postizanje željenih ciljeva. Ključna rešenja koja nudi naša agencija uključuju optimizaciju kampanje, praćenje konverzija i kontinuirano praćenje i optimizaciju.

 

Sproveli smo detaljnu analizu postojećih kampanja Vord Clock-a, identifikujući oblasti za poboljšanje. Restrukturirali smo kampanje, precizirali parametre ciljanja i optimizovali tekst oglasa kako bismo ih bolje uskladili sa preferencijama i interesovanjima ciljne publike.

 

Prepoznajući izazove sa praćenjem konverzija, primenili smo mehanizme praćenja da bismo precizno merili i pripisali konverzije. Ovo nam je omogućilo da prikupimo pouzdane podatke i donesemo informisane odluke za optimizaciju učinka kampanje.

Učinak kampanja Word Clock-a je pomno praćen i vršena su prilagođavanja u realnom vremenu kako bi se maksimizirali rezultati. Stalno smo analizirali podatke, identifikovali oblasti sa lošim učinkom i optimizovali strategije licitiranja, ključne reči i odredišta za plasman oglasa da bismo povećali povraćaj ulaganja i stope konverzije.

 

Povrh svega, uradili smo i osnovne SEO korekcije u vidu tehničke optimizacije, ponovnog pisanja sadržaja, strukture informacija itd. Čak smo napravili i stranicu bloga kako bismo počeli da dovodimo organski saobraćaj na sajt što je dovelo do solidnih rezultata i povećanog saobraćaja na sajtu.

Rezultat

Uspeh

  • Naše partnerstvo sa Word Clock-om dalo je impresivne rezultate u kratkom periodu. Ključni postignuti rezultati uključuju povećanje konverzija, stope učestalosti klikova i poboljšano stvaranje prihoda.
  • Broj konverzija je naglo porastao sa 164 na 466 – impresivan rast od 302 konverzije. Strateške optimizacije kampanje i prefinjeno ciljanje značajno su doprineli ovom značajnom povećanju konverzija. Imajte na umu da prvih 164 konverzije nisu bile prave konverzije već samo pregledi stranica.
  • Broj klikova na websajtu Word Clock-a je doživeo značajan porast, sa 1.100 na 50.700. Ovo povećanje stope učestalosti klikova od 46 puta pokazuje naše uspešne napore u privlačenju visokokvalitetnog saobraćaja na websajt klijenta.
  • Uprkos očekivanom smanjenju povraćaja troškova oglašavanja (ROAS) sa 384 na 5,25, ostvareni prihod je porastao. Optimizacije zasnovane na podacima i prefinjeno praćenje konverzija doprineli su značajnom povećanju prihoda sa 17 hiljada na impresivnih 123 hiljada — rast od 105 hiljada.

Usluge iz projekta

Optimizacija za pretraživače
Pročitaj više
Oglašavanje na Guglu
Pročitaj Više

Ako želite da ostavite utisak u digitalnom svetu

Kontakt

Globalni Uspeh

Globalni doseg, lokalni uticaj

Pin 1Pin 2Pin 3Pin 4Pin 5Pin 6Pin 7
Lake Art
See case study
Property Buyers Today
See case study
coreshare
See case study
Word Clock
See case study
Sinclair
See case study
Marera Properties
See case study
Exceed Ai
See case study
Gogoprint
See case study
Humanitix
See case study